Ti si ovdje!
Kući > Vijesti >

Twitch streamer i WoW pro igrač “Reckful” umro u 31. godini života

Bivši World of Warcraft igrač i Twitch streamer Byron “Reckful” Bernstein je umro u 31. godini života.

Prema riječima njegove bivše djevojke Blue Madrigal, Bernstein je počinio samoubojstvo. Ova igračeva smrt je potvrđena i od strane još jedne njegove bivše djevojke, također streamerica Rebecca “Becca” Cho, te još jedna potvrda dolazi od esports reportera Rod “Slasher” Breaslu (koji je dobio potvrdu smrti od Reckfulovog cimera).

“I dalje mislim da sam mogla nešto reći i ili učiniti drugačije…”, napisaa je Madrigal u serijalu tweetova. “Byron, nadam se da sam mogla biti od pomoći. Svi mi. Žao mi je što nisam. Hvala ti što si bio dio moga života. Uvijek ću te voljeti.”

“Bio je nevjerojatan. Naučio me kako da se zabavljam, kako da doživim nova iskustva da da probam biti bolja nego što je sam. On je veći od života, prevelik za ovaj svijet.”, napisala je Cho u svojoj izjavi te jšo dodala “trebamo bolju potporu za one s mentalnim bolestima.”

Bernstein je u gaming zajednici najbolje prepoznat po svojim uspjesima u World of Warcraftu, gdje je bio Rank 1 čak 6 sezona zaredom, što ga je smjestilo među najbolje igrače ove igre. Taj uspjeh i svoju osobnost je kasnije prenio u Twitch streamanje gdje ga je imao vojsku pratitelja.

Prije njegove smrti, Bernstein je bio otvoren prema svima sa svojim mentalnim zdravljem, te je često raspravljao o tome. Na svojim streamovima je često govorio o svojoj depresiji, te je čak imao i live stream terapiju s psihijatricom Dr. Alok Kanoija.

Nakon što se vijest prenijela o njegovoj smrti, kolege streameri, fanovi i developeri su mu odali počast.

Tisuće World of Warcraft igrača, po svim regijama i serverima, su se okupili unutar igre da bi odali počast Bernsteinu. Tijekom virutalnog okupa, igrači su dijelili svoje najdraže uspomene na njega, evo i par slika. Osim streamnja na Twitchu, Bernstein je razvijao svoju igru koja se zove Everland. Trebala je biti open world igra sa socijalnim elementima, ali tek slijedi vidjeti što će biti s tom igrom.

Facebook komentari

Odgovori

Top