TNC pobednik ESL One Hamburga!

Filipinska ekipa TNC Predatora je bez ikakvih poteškoća stikla go velikog finala turnira u nemačkom gradu Hamburgu. Tek u finalu su naišli na veliki izazov, ali su uspeli da prebrode i tu poslednju prepreku i očekivano osvoje prvi ESL turnir ove godine.

Naime, mnogi su očekivali da će se pored filipinske ekipe, u finalu naći ekipa Vici Gaminga, ali ona nije uspela da opravda očekivanja i izbačeni su od strane beastcoast-a.

Preuzeto sa twitter.com/beastcoast

Prijatno je iznenadila ekipa Gambit-a, koja je uspela da dođe do velikog finala, savladavši ekipu Alliance-a rezultatom 2-1. Može se slobodno reći da CIS regija, pored Kine i Evrope, postaje najzanimljivija za gledanje zbog velikog broja kvalitetnih ekipa, a malog broja mesta za Major i Minor turnire.

Ekipa TNC-а је osvojila novčanu nagradu u vrednosti od 125 hiljada dolara. Nakon ESL Hamburga, sledi im prvi Major ove sezone, MDL Chengdu Major. Imajući u vidu manjak broja velikih ekipa koji će prisustvovati na Majoru, kao i formu TNC Predatora, očekujemo ih u top 3 ekipe predstojećeg turnira.