Europska dominacija na Svjetskom Prvenstvu – League of Legends

Po prvi puta u League of Legends povijesti, tri europska tima su došli do četvrtfinala Svjetsko Prvenstva. Prošle godine su europljani imali priliku života kada je Caps vodio Fnatic do finala, ali umjesto toka su se raspali na kraju. Summoner’s Cup im je skliznuo kroz prste i otišao je ravno u ruke igrača Invictus Gaminga.

Ove godine su stvari malo drugačije. G2 Esports izgledaju bolje nego ikada, dok Fnatic, protivno svim očekivanjima, su opet tu negdje u utrci za naslov. Splyce možda nije tako visoko na ljestvici favorita, ali opet je tu u borbi za europljane. Idemo redom vidjeti što nas čeka ovaj vikend.

Slika invenglobal.com

G2 Esports vs DAMWON Gaming

Krenimo sa G2, tim koji je još uvijek favorit na ovom turniru a igra naš Luka “PerkZ” Perković. Ne treba ni podcijeniti Damwon gdje igraju jedni od najboljih igrača iz Koreje. Damwon je trenutno u pobjedničkom nizu nakon neočekivanog poraza od Liquida u prvom kolu, a nakon toga je imao sve pobjede. G2 Esports je imao niz od 5-0, odličan start i najava za nešto veliko, ali na kraju su imali 2 poraza u grupnoj fazi i pokvarili dobar dojam koji su ostavili. Svakako će ovo biti veliki meč i oba tima će imati priliku pokazati što znaju u best-of-5 formatu, ali vjerujemo da će ipak u 5 mečeva G2 pokazati sav svoj sjaj.

Fnatic vs Funplus Phoenix

Prvo što nam padne na pamet za ovaj meč je da Fnatic ima dobru priliku za prolaz dalje, pobjedljivo je. Svi su mislili da će FPX biti potpuno nadmoćan na Worlds 2019 nakon što su potpuno dominirali na LPL Summer. Grupna faza se činila kao da će biti lagana šetnja za FPX, ali su pokazali da su se mučili protiv Gam, J Team-a i Splyce-a. S druge strane, Fnatic je prošao “grupu smrti” i nakon lošeg starta od 1-2, su nanizali odličan niz pobjeda i prošli drupu. Vjerujemo da ovdje Fnatic može doći do pobjede i dalje predstavljati Europu na ovom Svjetskom Prvenstvu.

Splyce vs SK Telecom T1

Većina analitičara su feć otpisali tim Splyce, pogotovo što je s druge strane velikan SKT. Za SKT se već sve zna i ne treba puno govoriti o tom timu. SKT svakako ima ovdje prednost, ali kada pričamo i Splyce-u, onda moramo reći da je – sve moguće.

Griffin vs Invictus Gaming

Sa svim komešanjem i pričanjem o Europi, Sjeverna Amerika i Korea su pali nekako u drugi plan na ovom Worldsu. Branitelj naslova Invictus Gaming svakako ovdje ima dobru priliku proći dalje iako nije kao što je nekad bio, ali s druge strane je Griffin koji je pobijedio G2 dva puta u grupnoj fazi. Svakako zanimljiv meč koji treba popratiti.

Gledajte Worlds ovak vikend na twitch kanalu ili službenim stranicama od League of Legends danas od 14h, kada igraju Griffin vs IG, a nakon njih su Fnatics vs FPX.