CS:GO FaZe clan pobjeđuje BLAST Pro Series u Kopenhagen-u

Nakon napetog Grand finala protiv Ninjas in Pyjamas, FaZe Clan pokazao se pobjednikom of the BLAST Pro Series Kopenhagen-u. 

FaZe Clan je okrunjen kao BLAST Pro Series šampion 2019 god. u Royal Arena u Kopenhagen-u, Švedska. Europski miks je porazio Ninjas in Pyjamas u Grand finalu, pobjedivši Švedsku stranu sa čistom 2-0 pobjedom. FaZe je izgubio samo na jednoj mapi tijekom turnira, gubitkom 5-16 od Team Liquid u grupnoj fazi.

Grand finale je započelo na mapi Nuke, mapa izabrana od strane NiP (Ninjas in Pyjamas) tako zvanu pištolj rundu FaZe je izgubio , Šveđani su dostigli do 6-2 vodstva on napadačkoj strani. FaZe se počeo vraćati, pobjedivši pet od sedan rundi do kraja poluvremena rezultat je bio 7-8. Na braniteljskoj strani , Ninjas su uzele pet zaredom rundi prije nego što je FaZe clan stavio sebe na tabelu. NiP je se samo jednom uspio odbraniti od FaZe Clana završivši rezultatom 15-8 NiP su uspjeli pobijediti 7 rundi za redom da se nastavi na produžetke. NiP napokon se nalazi u dobroj situaciji , pobjedivši još 2 runde za vodstvo . Ali FaZe clan neodustaje i uspjeva 4 pobjede zaredom i tako pobjeđuje na mapi train . Mapa se završava sa Patrikom “f0rest” Lindberg i Olof “olofmeister” Kajbjer imajuči po 30+ killova na tabeli.

Serija se nastavlja na Dust2, mapa izabrana od FaZe Clana. Pištolj runda je se završila pobjedom NiP. Na odbrani FaZe uzima brzo vodstvo od 5-1 prije nego što je NiP uspjeo da se koncentrira. 6 uzastopnih pobjeda za NiP uzevši vodstvo na napadačkoj strani. FaZe zatvara poluvrijeme sa još tri pobjede završavajući prvo poluvrijme sa 8-7 za FaZe.

Na braniteljskoj strani (Counter) strani NiP su mislili uzeti korist od FaZe-ove mape sa vodstvom od 4-0. FaZe napokon stavlja svoju prvu pobjedu na napadačkoj strani (Terrorist) nastavlja do izjednačenja na sveukupni rezultat 11-11. Zatim NiP je osigurao još jednu rundu za vodstvo. ali FaZe “gura” naprijed. FaZe zaredom pobjeđuje 5 rundi za pobjedu, ali zadnju rundu pobjeđuju samo Nikola “NiKo” Kovač i Marcelo “coldzera” David samo pobjeđuju 2v5 da završe mapu sa 16-12.

FaZe Clan je kući odnio BLAST Pro Series Kopenhagen championship naslov i 125,000$. Ponovo će se sresti ova dva tima na Blast Pro Series Global Final u Bahreinu.FaZe-ov slijedeči nastup će biti IEM Beijing Novembar 7.