CR4ZY pobijedio Heroic za naslov na DreamHack Open

Counter-Strike fanovi su jedno od najstrastvenijih esports fanova od svih igara. Ovog vikenda se igrao DreamHack Rotterdam i imali su što vidjeti, zaista dobre akcije, navijanja i “plejeva”. Dio gradskog eventa Rotterdam Games Week, ovaj vikend se odigrao DreamHack Open Championship i bio je jedan od prvih značajnih nizozemskih CS:GO evenata. Igrao se u Ahoy konvencijsku centru, koji je do sada dva puta bio domaćina finalima igri League of Legends.

Ovaj event je bio prepun svega, u mjestu koje izgleda kao nekoliko skladišta, prodavali su se rekviziti, igračke, bilo je natjecanja u “cosplayu”, čak je bio i Bring Your Own Device LAN party. Što ti treba više od jednog eventa? Ali prava akcija je bila tamo iza negdje, gdje je organiziran DreamLeague DotA 2 turnir i CS:GO turnir. No, ovaj put pričamo o CS:GO eventu, koji je imao nagradni fond od $100.000 te su direktnu pozivnicu dobili timovi AVANGAR, Hard Legion (prijašnji Dreameaters), forZE, CR4ZY i Heroic. Preostala tri mjesta tu zauzeli europski HAVU, Asterion te DreamHack Showdown pobjednik Besiktas.

Slika DreamHack

Zanimljiv format ima DreamHack, gdje se mogu naći timovi koji imaju poveliku razliku u “skillu” pa sami mečevi možda mogu izgledati pomalo čudno, baš kao što se dogodilo odmah prvi dan kada su AVANGAR i forZe imali potpunu dominaciju nad svojom konkurencijom. Lokalni tim Asterion se isto nije proslavio kada je izgubio na mapu Inferno 1-16 od tima forZe. Na kraju su AVANGAER i forZE imali 2-0 dok su eliminirani timovi s 0-2 Besiktas i Asterion.

Nakon toga im nije bilo više baš tako lako kada su u polufinalu igrali protiv ipak malo jačih timova, respektivno, to su CR4ZY i Heroic. Na kraju su se ovi potonji i našli u sami finalu, a okupila se velika skupina navijaču koji bi popratili finale između CR4ZY i Heroic. Heroic je dobio prvi meč s 16-3 na mapi Nuke, CR4ZY se nije dao pa ke uzvraio na drugoj mapi (Mirage) s pobjedom od 16-5 . Zadnja mapa je bilo Inferno, odlučujuča, gdje je Heroic poveo s nevjerojatnih 5-0 i očekivala se lagana pobjeda Heroica, ali CR4ZY je našao inspiraciju u ovom finalu i preokrenuo za konačnih 16-12 za CR4ZY. Pobjednik je pokupio solidnu novčanu nagradu od $50.000 i sada čekamo idući DreamHack Open koji će biti u studenome u mjestu Atlanta, USA. Naravno, već za nagodinu je potvrđen DreamHack Rotterdam u otprilike isto vrijeme kad i ove godine.